En kort lista med sevärdheter

"Fancy seeing you here, Hubert Cumberdale"
Med ett språk som är behärskat, subtilt, artigt men på förhand diskvalificerat som kommunikationsmedel, ett undanhållande av nödvändig information och en form som förmedlar en känsla som ligger bortom varmt och kallt, en liten smak av en skräck som är förbehållen endast de som inte kan tolka yttervärldens påverkan på deras sammanblandade sinnen eller sortera intrycken till förståelighet (kanske först och främst dementa och psykotiska människor) så kvalificerar sig "Salad fingers" till min lista över sevärda saker denna vår. Om Poe och Beckett  hade slagit sig ihop med skaparna av "The Ring" för att göra barnprogram så hade de kanske kunnat skapa något liknande. Tipstack: Smulan.



"Sweet baby-Jesus, Hank is going to hell"
Samma avsky för sitt eget medie som yours truly, en insikt om sin egen avskyvärdhet som ordbajsande bloggare och en oförmåga att kunna vistas i möblerade rum: Hank i "Californication", det enda sevärda som gått på tv sedan "Thunderbirds".



"Må djävulen ta alla rödhåriga kvinnor!"
Filmen "Bokhandlaren som slutade bada" efter boken med samma namn av Fritiof Nilsson "Piraten". Sveriges utdöende skådespelarelit påminner en om varför man skrattar när man ser att Sveriges filmindusti har en egen prisutdelning till dagens pinsamma långfilmsförsök. En kontrast till Hoberts och Nutleys skapande av runkrullar för eget bruk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0