Barnprogram vs. annan tv

Det slog mig idag att de program som är gjorda för barn ofta är bättre än de som är gjorda för vuxna. Bottenskrapet av skit-tv är såklart de program som görs för "undomar", alltså för de som inte är vuxna eller barn och uppenbarligen saknar omdömesförmåga för vad som är bra och dåligt. Många barnprogram är såklart också skräp, exempelvis allt som importeras från australien och nya zealand där man filmar ungar med färgklickar i ansiktet för att de inte har råd med riktiga kostymer. Ett exempel på bra barnprogram är "Yoko, Toto och Jakamoko" som går på barnkanalen. Det slår all familjeunderhållning med hästlängder och CSI med ljusår. Det handlar kortfattat om tre djur som inte kan prata så bra men som klarar sig ändå. Ett annat bra barnprogram är "samurai jack" som går på cartoon network. Det handlar om en samurai som blivit skickad till framtiden av sin ärkefiende Aku. Jack påminner om en blandning av Clintan, Bruce Lee och en knivaffär i en tornado. Han har dessutom en vän som är en skotte med ett maskingevär istället för träben. Sedan har vi mupparna, tattarna och fragglarna som är alla är kanon.

Ett exempel på extremt dålig vuxen-tv är "will and grace". Det är så dåligt att det kan vara gjort för ungdomar, jag är osäker. Serien borde förbjudas för att den är ett dåligt föredöme för bögar. Samma sak gäller all semi-dokumäntär utröstnings-tv som med all rätt borde deporteras tillbaka till Amerika. Sedan har vi "Vänner", "Dharma och Greg", "Parlamentet" och allt annat "humoristiskt" strunt som lika gärna kan vara samma avsnitt i repris tvåtusen gånger för allt är likadant. Ibland berättar folk för mig om något roligt som hänt i "Vänner" för att bevisa att det är bra. Självklart finns det minst två roliga skämt med i en serie som gått i fjorton säsonger, en apa med en skrivmaskin kommer förr eller senare också att skriva något roligt. Listan på skitserier är nära nog oändlig, särskillt om man räknar in det som man inte ens vet om det ska vara roligt, som "Sex and the City". Jag såg en rolig intervju med en av skådespelerskorna från filmen som gjorts på denna oförtjänta serie. Någon frågade henne något i stil med om hon tyckte att det var okej att göra en film om fyra tanter som bara pratar skit och köper kläder för pengar som motsvarar ett litet lands BNP. Hon undrade om han hade sett filmen, som faktiskt handlar om en massa viktiga saker. Han såg skeptisk och trött ut när han sade att det hade han.

Om man ersatte alla idioter som gör dagtids-tv med barprogramsskapare så skulle förmodligen serierna bli tillräckligt bra för att de ska vara sebara. Jag ska höra mig för och se om detta är möjligt. Det skulle göra världen till en bättre plats att leva i och tv till ett trevligt medie. Ingen kan förlora på detta, utom skaparna av will och grace som borde arkebuseras på stående fot.
image39

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0