Föreställningar om empiristiska sakförhållanden

Det har på senare tid blivit uppenbart att jag förändras på något vis. Blivit mer introvert, mer avskärmad.
Den djupa besvikelse som livet invaggat mig i börjar dock att dämpas. På morgonen, innan jag spelade tennis, så satt jag i solen i köket, läppjade en nybryggd espresso med grädde, sedan ett glas rödbetsvin, läste om non-kognitivism och lyssnade på P2. Hela situationen var fullkomligt behaglig. Den Påse som en gång i tiden tyckte om att träffa människor, prata och dylika saker kanske aldrig kommer tillbaka, men någon form av ro kanske står att finna i den enskilda stundens bubbla. Förträngning? Verklighetsflykt? Nirvana?

För övrigt anser jag att en "bra" musiker eller filmskapare inte är en entreprenör, utan en konstnär. Tänk om fildelarna går till historien som de som räddade kulturlivet för eftervärlden. Att störta stora företag genom att vägra köpa deras varor är förmodligen det närmsta vi kan komma en revolution i dagens försoffade samhälle. Om ni slutar ladda ned, börja inte köpa film eller musik om det inte kommer från små, oberoende bolag. Om ni verkligen vill göra något för musikerna så posta en hundring till dem.

Kommentarer
Postat av: varanen

inte, jag har tänkt på det här och det är dags för revolution french style. Människor är mer arga, missnöjda, fattiga och spås sämre framtid än på länge. Det enda som behövs är en stark ledare som kan kuva och rikta pöbelns ilska åt samma håll. Lyckas du med detta är det bara att tåga in i huvudstaden och under folkets jubel leda fram Viktoria, Daniel och den nya borgaradeln till schavotten.

2009-04-02 @ 09:44:02
Postat av: lilisen

håller med dig om skivbolagen, de tar för mycke av vinsten. du tycks kunna mer om det än vad jag kan. men de jag ogillar är när det kommer till fildelning av filmer. till filmer krävs fler personer och de är oftast beroende av de med mycke pengar för att ens kunna göra en film. Bra musiker kan klara sig utan skivbolagen genom nerladdning, men jag är inte lika säker på att filmskaparna kan det.

2009-04-02 @ 19:33:30
URL: http://lilisen.blogg.se/
Postat av: pelle

Hej!

Alltså, det här med vem som får vad inom skiv- och filmindustrin bör jag inte yttra mig i, jag vet inte hur det fördelas ekonomiskt i dessa branscher.Men självfallet tycker jag att alla som jobbar med både musik och film ska få de pengar de bör ha. Om än artisterna får lite av att någon köper deras skiva, så är det ju ändå något mer än vad de får av att man laddar ned deras låt.

2009-04-02 @ 21:21:50
URL: http://pellespersonliga.se
Postat av: blondinmamman

Hej

Ville bara berätta att den nyuppkomna Ipred lagen har verkligen fått genomslagskraft på direkten.

En av mina elever berättade idag att antipiratbyrån hade ringt honom igår och sagt "I am watching you"

Alltså de har koll på hans nerladdningar. Han har inte laddat ett dugg efter lagen kom men tydligen så har de registrerat en del missbrukare innan lagen kom.Jag är bara en liten kugge i hjulet och har insett för länge sedan att det är dags att byta bransch. Men lite kan man ändå glädjas när man hör att det finns sting bakom lagen.Ungdomar är helt oförstående inför det faktum att det faktiskt är ett mindre lagbrott att kopiera och framför allt vidare distribuera nedladdad film.

ha de

Mina elever har i alla år skrattat åt mig när jag har varnat dem att inte ladda ner för mycket.

2009-04-03 @ 12:54:52
URL: http://blodinmamman.blogg.se/
Postat av: Smulan

@Blondinmamman: Dagens LOL. Känns mycket troligt att antipiratbyrån ringer upp tonåringar och slänger sig med trötta CIA-fraser. Nog för att de är dumma i huvudet, men riktigt så dumma... nja. Däremot så infördes ju lagen 1/4, kanske snarare har med det att göra.

2009-04-06 @ 14:44:57
Postat av: Anders

Jag skrattade något enormt när jag läste detta i kommentarerna "ringt honom igår och sagt "I am watching you" " så fan jag ska nog ringa runt lite med skyddat nummer och busringa lite snart!

2009-04-06 @ 14:51:35
URL: http://casinodude.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0