Skit i B&J, GB glace, Sia, Fan och hans moster



Ett recept på riktig glass innehåller inga cancerogena jävla E-ämnen.
Försök att hitta så många ekologiska råvaror som möjligt.

1 vaniljstång
5 dl vispgrädde (riktig, helst ekologisk, ingen jävla låtsasgrädde)
1 msk honung
6 äggulor
1 och 1/4 dl strösocker

Skär stången en gång på längden och skrapa ut fröna.Släng i stången, fröna, grädden och honungen i en kastrull. Blanda sockret med äggulorna och vispa det fluffigt.  Vispa ned blandningen i kastullen. Vispa smeten under värmning så att den blir tjock, men sluta precis när det börjar bubbla. Häll smeten i en metallbunke som du kyler i kallt vatten (det är inte bra att ha varma grejor i frysen) och ställ sedan in den i frysen. Rör om i smeten då och då och ta ut glassen när den känns bra. Anjut med bär eller vad fan som helst.

Om du tycker bättre om chokladglass så använder du farinsocker istället för vanligt socker och när du kör smeten i kastrullen så dundrar du i minst 100g hackad, mörk, god, choklad (tänk Amadei, Michel Montignac, Moulin des Moines, Michel Cluizel eller i nödfall Valrhona, såklart ingen jävla Marabou eller Cloetta/Fazer och framför allt ingen kuksugig skit som blockchoklad.) och vill du ha chokladbitar i glassen så släng ner det i bunken när du ställer den på kylning.

Sedan kan ni försöka gå tillbaka till er amerikanska jävla låtsasglass.



Kommentarer
Postat av: Anonym

eko-mannen

2009-04-16 @ 19:47:18
Postat av: Erik

"The more i know women, the more i like dogs"

2009-04-19 @ 16:50:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0