Manifest för ett nytt litterärt decennium?!

Jag kan inte skriva "manifestet i DN har väl inte undgått någon" och så vidare, för folk bryr sig inte om att lyssna på "pratradio" eller läsa något som inte är skvaller. Detta är också problemet för inläggarna på DNs debattsida. Hur kan det vara fel på böckerna som skrivs? Författare som kanske eller kanske inte är "begåvade" slösar bort sin och andras tid på att skriva skitböcker. Detta är ett faktum och så långt är de rätt ute. Men det är självklart så att problemet är att 90% av sveriges befolkning idag inte skulle orka läsa Gösta Berlings saga. Att det inte skrivs fler romaner som GBs är en konsekvens av att så gott som alla har förpantats av medier och skitlitteratur.

Större delen av Sveriges dumma folk behöver lära sig att läsa på ett helt nytt sätt innan de kan ta till sig klassikerna. De behöver lära sig att läsa på nytt. Detta kommer inte att hända för att man har bättre böcker på Bokias reklamblad. Folk läser inte vad de får tag i, de läser det de kan hantera och för tillfället går gränsen vid böcker som inte mer tunglästa än DaVincikoden. Om tio år så kommer ingen att köpa böcker, för allmänheten kommer att få huvudvärk av att läsa något mer litterärt än baksidan på mjölkpaketen. Så, kära manifestförfattare: Skriv era romaner som ni vill! Det är ändå för jäves. Det finns snart ingen publik att tala om. Det kommer ett nytt decennium, men det kommer inte att vara litterärt.

Kommentarer
Postat av: Erik G

http://www.youtube.com/watch?v=Nfph4F_dzFE

2009-09-06 @ 20:18:16
Postat av: lilla a

oerhört upplyftande, tack. jag tänker kriga för mina översatta böcker, och förväntar mig att du krigar för dina skrivna böcker. punkt slut.

2009-09-09 @ 09:03:37
Postat av: Anonym

http://www.youtube.com/watch?v=tmDfPj2YrZc

2009-09-28 @ 18:03:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0