Fingrarna i mellanöstern

Hur är det egentligen med hela Israel - Palestinafrågan? Är det inte så att Israelerna är ett gäng introverta, självförhärligande religiöst vansinniga rasister som lever högt på de gamla oförrätter som begåtts mot dem? Är det inte så att Palestinierna är ett gäng suicidala tonåringar som inte har något bättre för sig än att tuta i varandra en massa skitsnack om sin religion (bara de bitarna som påminner om amerikanska actionfilmer)? Är det inte så att palestinierna lämnade nuvarande Israel på grund av att de förstört marken och gjort den ofruktbar? Är det inte så att Israelerna har lagt ner ganska mycket arbete på att göra stället beboeligt och nu när det är gjort så vill palestinierna ha tillbaka landet? De bodde ju trots allt där först? Är det inte så att det är inhumant av palestinierna att spränga kvinnor och barn i bitar med raketer och självmordsbomber? Är det inte så att det är omänskligt av Israelerna att använda amerikanska attackhelikoptrar för att skjuta palestinier i olika fångläger?

Är det i själva verket inte så att det är en konflikt utan hjältar? En strid där man omöjligt kan hålla på någon om sidorna? Det rimligaste verkar nog vara att låta dem slåss till döden, så är det överstökat? Vi kan ändå inte komma med några rimliga förslag på en lösning. Somliga hävdar att det är en fråga om enbart land. Så kan det nog vara. Men om två parter vill ha samma sak, de vägrar dela den och de vill inte ha något annat istället, vad är då alternativen? Att bygga ett nytt Israel lite längre bort och lura den ena parten att det är the real deal? Jag kan vara något på spåren här. En lösning på en halvstor fejd.

Kommentarer
Postat av: Friskytten

Så länge båda parter lever med illusionen att den andra parten kan försvinna, så finns det ingen lösning på denna konflikt. Tyvärr.friskytten.blogg.se

2009-03-19 @ 11:28:52
URL: http://friskytten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0