Tio procent av katolska prästerskapet är pedofiler

Av de utbildade prästerna i förenta staternas största skola för prästutbildning så är tio procent anklagade för övergrepp mot barn. Samtidigt så räknar man med att åttio procent av de barn som utsatts för övergreppen aldrig talar om detta för någon. Det finns med andra ord ett enormt mörkertal trots att den kända siffran är hög. Katolska kyrkan i USA kom själva fram till att de hade att göra med en nationell kris. Ett försvar jag hört är att det finns onda människor överallt. Detta håller inte riktigt när det handlar en procentandel av prästerskapet som är så hög. Den katolska kyrkan är uppenbarligen en samlande kraft för pedofiler. Eller så påverkas man till att begå pedofili genom att växa upp katolskt. Eller så förs traditionen vidare av de unga som blir utsatta och som sedan blir präster själva. Påven har som tur är fått åtalsskydd av Bush, annars hade han stått åklagad för mörkläggning av pedofilhärvor. Föreställ er hur många präster och andra inom kyrkan som hjälper till att tysta ner dessa brott. I bara ett distrikt i staterna så var över femhundra präster anklagade för pedofili.

En slutsats man kan oundvikligen måste dra av detta är att antingen så är Gud ond, eller så är präster inte Guds redskap på jorden. Hade någon annan samhällsgrupp varit pedofiler i samma utsträckning så hade jag kunnat förstå förföljelse av dem. Nu förstår jag istället inte varför inte präster förföljs, trakaseras eller löper stor risk för att utsättas för hatbrott.

Det vore intressant att veta hur det ser ut med vårt protestantiska prästerskap här i Sverige. Det vore intressant att veta de exakta procenttalen för hur många av Sveriges präster som är pedofiler.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0