Reflexvästar och lustgas

Det senaste som finns för föräldrar att ojja sig över är lustgas. Föräldrar ligger enligt SvD sömnlösa på nätterna för att de är så oroliga för att deras barn ska få tag i en gräddsifon. Samtidigt "står polisen maktlös" inför denna "nya innedrog" då den klassas som livsmedel och inte narkotika. Kan det vara någon som skapat denna nyhet för att skrämma dagens våp till föräldrar och sedan göra en artikel om deras ojjande? Vet dessa sömnlösa föräldrar vad som händer när man drar i sig lustgas? Har det gjorts utredningar om detta? Vad visar medicinska studier? En överläkare från Maria ungdom, Stefan Sparring säger i artikeln att gasen "kan ge hjärnskador". Är det bättre eller sämre än att röka gräs och dricka sprit? Jag kan för min del säga att jag skulle vara mer orolig för andra droger om jag var förälder. Du kan ju försöka få en snedtändning eller köra rattfull på lustgas. Då får du ha en jävligt stor tub och en mask som du kan spänna på dig när du kör. Du kan försöka åka på stryk eller bli våldtagen under de tio sekunder som gasen sitter i men då får du fan i mej jobba hårt.

Ingen vet någonting men föräldrarna ligger sömnlösa i skräck. Det krävs inte mycket för att få dagens föräldrar ur balans. Är det så att det sanslösa beskyddarsamhälle vi har, har förstört dagens föräldrar? Är det därför jag ser barn med reflexvästar på inhägnade lekplatser i Haga? Är det inte så att en nollvision inom vilket område som helst ger vansinniga konsekvenser? Är det inte mest synd om just föräldrarna i dagens samhälle som oroar sig för allt som är löst? Är inte den bästa lösningen på många av dagens fasor att vi skickar föräldrarna i terapi och/eller kurser i hur man hanterar att leva ett vanligt liv med normala risker? Hur ska vi annars lösa problemet med dessa föräldrar som inte låter sina barn cykla till skolan på grund av olycksrisken? Vad kommer hända med dessa bortklemade "curlingbarn" som fått isen sopad framför sina hjälmprydda små fötter hela livet och som inte vet vad en risk är? Skulle det inte vara roligt att sätta upp egna löpsedlar där det står att "barn utan ärr dör av hjärnskador" för att sedan se de stackars oroliga föräldrarna gå loss med köksknivar på sina egna ungar?

Nu kanske ni undrar vem dessa frågor är riktade mot. Tror ni att jag skulle vilja sitta ner med några föräldrar och diskutera detta ämne? Jag diskuterar hellre med en lustgashjärnskadad apa än med dessa urbota pappskallar. De dyker redan upp i debattprogram på tv och förpestar tidningar och nyheter med sitt tomma skitsnack. Obefogad rädsla går inte att använda som grund för en sansad diskussion. Dagens ojojojföräldrar kan inte öppna munnen utan att göra bort sig vilket ställer hela situationen i stiltje. Låt oss bara hoppas att lagstiftare och dylika har förstånd nog att hålla för öronen och att de inte börjar lagstifta mot allt som är "farligt". Då kommer det snart inte ens vara lagligt att gå utanför dörren. Det finns säkert någon som har dött av det med. Den enda fördelen är att det kommer bli extremt lätt för mina barn att sko sig på de livrädda små halvmänniskor som växer upp i detta trygghetsknarkande ojojoj-land idag.

Nu ska jag bygga skyltar att demonstrera med. På skyltarna ska det stå:
"Inför hjälmtvång för sovande barn"
    och
"Gör om alla motorvägar till 30-sträckor"

Alternativt det mindre ironiska:
"Lagstifta mot curlingföräldrar"
    och
"Enda sättet att hålla alla barn vid liv är att frysa ned dem"


PRAKTIKANTEN: Vem ska bort?

image26image27image29 image30
Lysander Spooner                 Michail Bakunin                William Greene              Pierre J. Proudhon


Svar ges 1:a Maj.


Hästfest

Förutom att jag varit på hästfest i helgen så har jag också kommit till ett beslut om vad jag vill göra med mitt liv. Jag har bestämt mig för att läsa till präst. De där kragarna har alltid varit jävligt snygga på både Max i "Exorcisten" och på den där galningen i "Trasdockan". Med tal om gudsfruktan, svavel och den yttersta domen ska jag tvinga världen på knä. Med vädervisparna i högsta hugg ska jag döma över levande och döda med en röst som härdats i gin och rök. Mitt släpiga trollhättemål kommer vända på steken som är min församling. Mina barn ska uppfostras enligt gamla seder och de ska lära sig att sitta tysta när vuxna talar. Rödögd och spottande ska jag läsa herrens ord över alla syndare tills de gråtit sig ödmjuka. Detta är mitt kall. Detta kommer inte att sluta väl för någon.

Veckans macka

För veckans macka behöver ni följande:

En söt tzatziki (som PRAKTIKANTEN tillverkat och sedan lämnat hos er)
En Tabasco
En pepprig fyllig olivolja
Ett bröd med frukt i
En mager ost

Droppa oljan över det fruktiga brödet, sätt gärna tummen över öppningen i flaskan för att kunna dosera enklare. Släng på lite tabasco. Klicka på Praktikantens tsatsiki och hyvla några skivor mager ost och släng på toppen. Peppra, salta och kör i ugnen på 225 grader tills osten krullar sig. Ät och njut.


PRAKTIKANTEN: Håll dig på din kant

Jaha, då har så äntligen den omtalade opponeringen ägt rum, och vilken opponeringen sen. Mina värsta farhågor har tyvärr blivit besannade, om att det ännu finns fördomsfulla människor högt upp på den akademiska och intellektuella stegen. För första gången i mitt liv stod jag så ansikte mot ansikte med rasismens fula tryne, blev utsatt för många fula knep, anklagad för att vara en simpel plagiator och tillika särbehandla bland medstudenter. Jag är upprörd.

Ni vet vid det här laget att jag är en rättskaffens man med en hög nivå civilkurage och med bägge fötterna på en solid moralisk bas. Jag kan vara hård ibland, men jag är alltid rättvis, ibland lite plump och uppfattas nog även som arrogant, men i så fall endast för att jag står för det jag tycker och inte är rädd för att visa det. Dessa är egenskaper som i hög grad förknippas med det folk jag tillhör och tillika fattas det folk min examinator tillhör. Hon är en kvinna jag stött på titt som tätt under utbildningen och först trodde jag bara att hon som alla andra kvinnor i hennes ålder hade svårt att genomlida sin kvinnokropps omvälvande förändringsprocess, att den förkrossande känslan av tomhet blivit henne övermäktig. Detta är inget skäl till hat anser jag, men saknar man låter man sina hormoner och humör löpa amok finns risken att andra människor råkar riktigt illa ut. Nu har det dock visat sig att det förakt hon visat mig från ruta ett inte hade genetiska betingelser utan snarare berodde på något mycket, mycket värre. Att hon är en jävla rasist. Men vi tar det från början.

Under gårdagens opponeringen uppstod åtskilliga situationer då hennes rätta jag fick tillfälle att visa sig. Samtidigt vilade en något olustig känsla i rummet under samineriets samtliga tre timmarna, en känsla som är svår att beskriva men som jag tror offren vid Auschwitz och Dachau-Birkenau nog fick avkänna. Det började med att hon vägrade se mig i ögonen. Hon riktade större delen av sin fokus på min opponent på andra sidan bordet, med vilken hon tycktes ha en mycket förnöjsam och intressant konversation. De fåtal tillfällen hon tvingade sig att svinga över sitt anlete mot mig, varade ögonkontakten i bara några få plågsamma sekunder. Därutöver hade hon heller inga problem att inbjuda min opponent i stora leenden och skojfriska aforismer, vilka helt uteblev när hon illsket tillät sig blänga på mig. Till saken hör att min opponent är från Mariestad.

Senare under opponeringen anklagar hon mig för en rad saker, naturligtvis helt ogrundade, men jag skulle vilja fokusera på det värsta hon kallade mig. Hon påstod nämligen att jag plagierat stora delar av den teoretiska ansatsen, att jag mer eller mindre skrivit av text från böcker och lemmat in i min uppsats. Detta är en ganska allvarlig anklagelse på akademisk nivå, som kan få allvarliga påföljder. Ni förstår säkert min indignation inför denna förorätt då jag aldrig i mitt liv stulit något och än mindre skulle besudla mig själv eller någon annan med en sådan handling. Avslutningsvis påstod hon att mitt språk var "mycket" dåligt, och att jag borde skämmas för alla stavfel.

Allt detta är naturligtvis inte ett tecken på rasism, men när min opponents uppsats skulle behandlas, ni vet han från Mariestad, lät det annorlunda. Mannen är uttalad dyslexisk, men "...inte märktes det för du och din handledare (som för övrigt är från Göteborg) har väl varit så flitiga så. Jag har två dyslexiska barn så jag vet precis..." Smör, smör, smör! "Oj, här har du visst använt wikipedia.org som källa, så tokigt..." "Uppsatsen saknar substan och relevans men det gör väl inget så länge du kommer från västkusten..."

När jag tänker efter har hon (läs rasisten) aldrig gillat mig. Hon gillar inte dom som kommer så att säga från min kant, utan de som har den där lite käcka brytningen, ni vet dem som bara ler åt allt man säger och kan slänga käft med allt och alla utan. Ni vet dem som saknar djup och komplexitet, som sväljer allt man säger och är lika tomma innan som efter varje enskild händelse. Jag vet att du vet vad jag menar Påsen, för säga vad man vill om din käckhet, ditt djup och din komplexitet, så märks de knappast på ditt lite släpiga Trollhättan-mål. Jag säger vi drar från det här stället. Jag har börjat tröttna i vilket fall. Grattis Skrammel, förresten. Må lyckan stå dig bi.


Vårstädning med Dolly och SMK

Med anledning av att det kommer lite långväga gäster imorgon så har större delen av dagen gått åt till att riva runt i busslasterna med böcker och drivorna med tomma snusdosor som huserar i lägenheten. Även datorn fick sig en släng av damvippan då jag bestämde mig för att ta bort all musik jag har som inte är gjord av Dolly Parton eller Slagsmålsklubben. På detta vis så är risken för bråk om spellistor och dylikt ett minne blott. Mina vänner blir liksom jag själv maniska låtväljare när de känner lukten av alkohol. Nu får de härja vilt bland Dolly och SMK hur mycket de vill.

Jag har också passat på att dekorera väggarna med fina bilder med Beastie Boys och The Brian Jonestown Massacre. Varken min fina bild på Bob Log III eller på Skrammel fick tillåtelse att visas upp till mitt stora förtret. Det är dock synd att klaga då jag fått en jättefin present av Skrammel idag. Ett linne som det står "I love sailors" på leder nu ligan i homoerotik i garderoben.

Visste ni, kära läsare, att Madonna har gjort en spelning ihop med Gogol Bordello. Videoupptagningar finns på youtube.I min jakt på information om den legendomsusade German Popov, även kallad Our man from Odessa (O.M.F.O) så sprang jag över den sida som nu toppar min lista över bra hemsidor. Som ni kanske har lagt märke till så har jag en tendens att gå ner mig i perioder av svulstigt språk här på bloggen. Den här sidan, www.omfo.net, slår alla rekord i uppskrivning och innehåller information om allt från fårskötsel till kosmonauter.
Jag är imponerad och avundsjuk, för att inte säga grinig. Leta gärna reda på plattan "Trans balkan express" och lyssna på OMFO. Det är oslagbart. Ett annat musiktips är samlingsplattan "Gypsy beats and balkan bangers" som innehåller mycket bra balkanmusik och dessutom har en så strålande titel.

Nästa tips är ett drinktips. Drinken kallas Extravaganza.

3cl. Cuervo Especial
3cl. Seriosly
1 tsk. Worcestershiresås
3 droppar röd Tabasco
1 tsk. chilipulver
Tomatjuice

Rör samman med kärlek och is.
Serveras till folk med smalbrättade hattar gjorda av läder.

Födelsedag

Det är inte min födelsedag men någons är det. När jag nu varit frånvarande en stund från bloggen så blir jag så glad när jag återkommer och den har levt sitt eget liv. Intressanta inlägg görs och viktiga ämnen diskuteras. PRAKTIKANTEN är äntligen tillbaka med sin bejublade stil och smak. Detta är mitt mitt livsverk. Jag är stolt.

Visste ni förresten att piratdåden ökat med tjugo procent det senaste året? Det gör mig alltid glad när handlingskraftiga människor går ifrån gängse normer för att ta upp ett romantiskt yrke som de brinner för. Om man frågade människor i allmänhet om de skulle vilja sitta på kontor eller vara ute i solen, åka båt och dricka rom så skulle nog de flesta välja båten. Trots detta finns det väldigt få pirater i förhållande till kontorister.

När jag var vid bäckebol för ett par dagar sedan så såg jag en bil med en skylt på. På skylten stod det: "Jesus kommer snart. Sluta synda." Jag hoppas att skylten har rätt för det vore roligt att träffa Gud i egen hög person. Det finns några saker jag skulle vilja fråga om. Hur han ställer sig till djur som äger andra djur, exempelvis. En gång så såg jag en Labrador som hade ett kattkoppel i munnen med en katt i andra änden. Hunden var alltså ute och rastade katten mitt i centrala Linköping. Något som skulle ha kunnat vara hundens husse gick några meter bakom och tänkte på annat men det rådde inga tvivel om att hunden var kattens husse. En annan gång såg jag en apa på tv som kunde rida på hästar. Myror använder dessutom bladlöss som mjölkkor. Mycket tyder på att den här sortens företeelser är vanligt förekommande. Jag är osäker på hur jag ställer mig till detta. Att som människa äga andra människor ses ju på idag som något konstigt och djur har ju sällan fler rättigheter än människor, oavsett vad Erik G säger.

Nå, ut i solen med er, kära läsare. Bygg något, riv något, klipp något, arbeta med händerna och svettas.
Man ska odla sin trädgård som Candide säger. Det är lycka.

PRAKTIKANTEN: När världen blir lite för p.k.

(När världen blir lite för p.k. (politiskt korrekt) dra jag mig gärna till minnes de människor som inte delar min relativistiska värderingssyn. Det finns människor som, trots ofantliga mängder bevismaterial, fortfarande tror att det här med att olika kulturer, etniciteter, folkslag och religioner värdesätter sin omgivning sina liv och medmänniskor på vitt skilda grunder, inte beror på större eller mindre kunskap om världen de befinner sig i. Dessa människor påstår att vi faktiskt kan uttala oss moraliserande om udda eller avvikande värderingssystem, med valid kunskap och självdistans som enda merit. Från detta perspektiv går det att säga saker som "dom där afrikanerna är minsann inte kloka som inte tror på Jesus Kristus", och "han den där Hassan är visst syrian, inte undra på att det går dåligt för honom i skolan", och "i Kina käkar dom hundar för dom vet inte bättre", och "det är klart att amerikaner inte kan predika sekularism och fred, när det enda dom tänker på är Gud och vapen", och "tjockisar har ingen moral" och "vegetarianer har ingen moral" och "goth-brudar har ingen moral" o.s.v., utan att för den saken skull ha gjort sig skyldig till spekulerande. Ur detta, ska vi säga mer icke-relativistiska, perspektiv blir det med andra ord väldigt lätt att kasta stora och tunga stenar från sin plats i glashuset; stenar så stora och tunga att det ibland blir svårt att avgöra på vem de landar. Med detta sagt vill jag gå vidare till dagens inlägg.)

Jag har blivit ombedd att opponera på en C-uppsats. Inom vilket ämne och av vem den är skriven är inte intressant, med vad som däremot blivit mer och mer intressant de senaste dagarna (närmare bestämt under de dagar från det att jag för första gången läste uppsaten och fram till detta ögonblick), är på vilket sättt uppsatsen är skriven. Den är utan att överdriva författad på mycket dålig svenska. Jag skulle tro att en rättvis panel om tjugo praktiserande skribenter av det svenska språket hade bedömt författaren av sagda uppsats till omkring nio till elva år och att vederbörande saknade kunskaper i datorordbehandling. Särklillt påtaglig är särskrivningen, i snitt fem stycken per sida, men såväl stavfel som gramatiska fel förekommer ofta. Utöver detta gör meningsbyggnaden många stycken helt obegripliga, rubrikersättningen är inte konsekvent och källanvisningar helt obefintliga. Uppsatsen, mina damer och herrar, skulle få redaktören på vilken tidning som helst att brinna!

Om ni, kära läsare, anar en viss frustration i mig just nu, anar ni helt rätt. Jag är ingen språkfascist, och heller inte skitbra på svenska, jag har många gånger förespråkat semantisk tollerans med hänvisning till den mänskliga försnuftet som brobyggare vid språkförbistringar, men någonstans måste måttet rågas. Jag tror att det just blev det. Jag säger allt det här på bloggen just för att jag aldrig kommer göra det på opponeringen. Det är nämligen ingen 9-11-åring som skrivt uppsaten jag opponerar på.

"And birds to drunk to fly"

Gick upp halv sju, knöt fast en liten smutsig handduk i ett snöre och släpade runt den i lägenheten ett tag. Ett dåligt substitut för ett husdjur men vad gör man. När jag tröttnat så slängde jag på Elephant Bones med That handsome devil, kanske världens bästa låt med världens bästa text. Här är den. Den handlar om framtida arkeologi.
När grannarna stampade i sitt golv, mitt tak, så fick jag ge upp även denna sysselsättning.
Det verkar bli en fin dag.

P.s. Barnkorståget 1212 var förmodligen en språkligt missförstånd. Det var troligare att det var uteliggare än barn i tåget. Det är roligare med barn dock.

Vådan av ensamhet

Nu har jag suttit och läst narratologi hela dagen. Ensamheten är grogrund för både nit och vansinne. Framför allt vansinne. För en liten stund sedan så hörde jag dörrklockan (den låter väldigt mycket) och gick till dörren för att öppna. Ingen var där, inte ens i närheten. Är det någon som driver med mig eller börjar jag tappa det? Jag borde inte få vara själv så här länge. Tänk om jag jag skadar mig. Eller någon annan. Ingen vet vad en galning kan ta sig till. Förut såg jag några barn som gick förbi utanför köksfönstret. Min första tanke var att öppna fönstret och kasta något på dem men jag höll mig i kragen. Jag ska sitta en stund med filten över huvudet nu. Över och ut, om man kan säga så på svenska.

Veckans rätt

Kycklingdolmar

Ingredienser:
Kyckling-drumsticks
Köttfärs
1 ägg
Persilja

Blanda köttfärsen med persiljan och ägget. Krydda efter behag. Koka kycklingen tills den slutar vara rosa. Klä drumsticksen i köttfärsen så att benet sticker ut som ett handtag. Stek hela skiten gyllenbrun/svart.
Servera med en söt chilisås som dipp. Ris o.dyl. är överflödigt.

Roligt?

Med anledning av att jag slog i tråkighetsbotten i gårdagens inlägg så tänkte jag liva upp stämningen här på bloggen. Detta visade sig svårare än väntat. Det tar lång tid att hitta på ett bra skämt som känns nytt och roligt. Efter att ha gjort ett antal utkast runt ett Engla-skämt så lyckades jag konstruera ett ganska skojigt med anknytning till en norsk och en tysk som gick in på en bar. Min glädje förbyttes snabbt i oro över att jag kanske är lite tidigt ute med att skoja om ämnet. Efter att ha övervägt för och nackdelar så kom jag till slut fram till att jag besparar er, känsliga läsare, detta osmakliga skämt. Det är trots allt inte roligt med barnamord. I alla fall inte samma dag som man fått reda på att det skett. Eller?

Humor är extremt komplicerat. För att folk inte ska bli förbannade eller ledsna så får det inte finnas några offer för skämtet. Om de inte är tandläkare, advokater, tjockisar, norrmän, bellman, biafrabarn, blondiner, judar eller bögar. När jag tänker efter så finns det alltid offer för skämt om det är roligt och inte bara en jävla ordvits.

Jag kommer ihåg när de där planen flög in i world trade center och hur jag high-fivade en polare och skrek "in your face, världens största skitland!" och hur folk tyckte att det var osmakligt att ens prata om hur många fler civila barn U.S. har skjutit i knäna, eldat på med napalm, försåtsminerat för och hur inget annat land i världen kan förtjäna en näsknäpp i samma utsträckning. Folk grinade även illa när man drog 9/11-skämt dagarna efter wtc-attacken. Är inte humor den förlösande kraft som låter oss existera i en otäck värld utan att bli tokiga?
Varför då vänta så länge med skämten?

Om ett år kommer det säkert att hagla Engla-skämt men idag har till och med jag den goda smaken att avstå.
Trots att jag inser att barn dör överallt i världen hela tiden utan att någon bryr sig, då de flesta av de barnen inte pratar samma språk som vi, vliket gör mig till lite av en hycklare. Det vore fint att varje dag kolla upp hur många barn som dött i världen under dagen och sedan skicka sms till alla man känner att de ska tända ett ljus för varje barn. Sedan skulle jag köpa aktier i Svenska Ljus AB. Om jag tänder ett ljus ikväll, så som mass-smsen talar om för mig att göra, då brinner det för alla barn som dött idag som jag inte känner, inte bara för de som är hypade i media för tillfället. Fortsättning följer, kära läsare.

Ytterligare fel på världen

Den senaste kvarten har jag suttit och kastat en tärning på bordet. Det kommer hela tiden upp en sida med prickar på. Varje sida har chansen 1/6 att komma upp. Det är dåliga odds. Det mest troliga för varje sida är alltså att den inte kommer upp. Ändå fortätter någon av sidorna att komma upp, till mitt stora förtret. Jag tänker inte sova innan verkligheten tänker anpassa sig till sannolikheten så att jag får sinnesfrid.

nihil ex nihilo?

Mycket av det lilla jag känner till om naturvetenskap ramlar in i min världsbild utan några högre lyftningar på ögonbrynen. Det jag är kapabel att förstå vill säga. När jag sedan av en slump ramlar över en populärvetenskaplig artikel om att det är rimligare att det dyker upp materia ur ingentinget i ett tomrum än att det inte gör det, så fastnar detta i mitt medvetande en längre tid. Saker är oftast som de ser ut att vara och ibland får man ta folk på deras ord, exempelvis när de säger att min kaffekopp är gjord av skitsmå saker med olika laddning. Ovan nämnda utbrott av materietillblivelse känns dock inte tillfredställande alls.

Om jag inte fått något om bakfoten så har forskare alltså upptäckt att i tomrum så lånas det energi från framtiden(!) som tar sig formen av materia och som sedan lämnas tillbaka varvid materien försvinner. Jag önskar att jag kom ihåg vem som uptäckt detta och när men så är nu inte fallet. När sådana här saker upptäcks så undrar man vad det får för konsekvenser. Man brukar ju prata om att "allt har en orsak" eller att "allt har en tillräcklig grund". Jag känner mig inte så säker på detta längre. Får det konsekvenser för logik, moral och rättsväsende?

Vissa saker vill jag vara säker på, i likhet med de flesta tror jag. En av dem är att saker inte ska kunna dyka upp och försvinna för mig. Det känns onaturligt och dumt att jag levt med denna groteska illusion hela mitt liv. Hädanefter när folk frågar mig något, vad som helst, så ska jag bara svara "Jag vet inte. Jag vet verkligen inte alls."

Efterspel

Först nu kommer sorgen. Hunden var trots allt oskyldig och söt. Jag har gråtit hela förmiddagen och jag är för första gången riktigt rädd för att dö själv. Det kan hända när som helst. Jag är inte på humör för att skriva längre.

Intressanta fakta

Schimpanser har förmodligen bättre korttidsminne än människor.
Trots detta är det ok att göra vantar av apor men inte av barn (barn kan inte ens cykla och röka samtidigt).

Nederländerna är bara ett land, trots att namnet antyder något annat.

Choklad ger kvinnor samma hjärnskador som män får av kokain.
Trots detta böhöver inte kvinnor köpa choklad i små påsar till fantasipriser.

Slaveriet fanns kvar i norrland fram till slutet av 1800-talet.
Trots detta så verkar norrland helt efterblivet (till skillnad från det antika Grekland).

En flock babianer i något gudsförgätet land jag inte kommer ihåg namnet på har börjat jaga sina byten med hjälp av fyrhjulingar som de har snott i byarna nära sitt revir. Fråga mig inte var de får tag i bensin.

Linnés anteckningar innehåller uppgifter om en människoras som har så stora öron att de kan ta skydd under dem när det regnar. Trots detta firar vi honom på jämna födelsedagar.

Varanen föddes med bäckenet bakåfram. Trots detta har han en fransk flickvän.

Det bor elva bofasta vargar i Sverige. Trots detta verkar det omöjligt att klara sig utan dem.

Kvinnor saknar den gen som moralen sitter i. Detta verkar vara nyckeln till deras framgång.

När jag var elva så fick jag Kungens autograf på ett kort av honom. Trots sin svåra dyslexi lyckades han stava "Kuken" helt rätt. Trots detta fortsätter folk att hacka på denna stackars kvarleva av världens sämsta styrelseskick.

Det finns ingenting som tyder på att det är skillnad på folk och folk. Trots detta så är det det.

När det regnar ute så är det Gud som gråter. Jag förstår honom.

Project: Bloggdogg

Äntligen är detta djävulens hundprojekt nedlagt. Igår bet hunden mig handen och den berömda droppen fick glaset att rinna över. Min dotter var så klart otröstlig. Jag satte mig ned med henne och förklarade att varelser som sticker i ögonen på Gud inte kan få fortsätta att leva men hon köpte inte riktigt detta. Jag improviserade lite och sade att det ändå var för det bästa, för att om vi hade behållit hunden så hade vi fått göra oss av med henne.
- Det finns inte tillräckligt med utrymme i mitt lilla hjärta för två småkräk som inte kan uppföra sig, förklarade jag stillsamt. Nästa problem: Var fan begraver man en hund i en stor stad? Dottern insisterade på en högtidlig begravning men jag trodde inte att det var lagligt med en spontan jordfästning av döda djur i tätbebyggt område. Som tur var så rörde det sig ju inte om någon dobberman, jag vet inte ens om skithunden var fullvuxen, så vi tryckte ner den i en tom mjölkkartong och skickade ner den i sopnedkastet tillsammans med en blombukett som min dotter varit ute och plockat. Vi stod tysta en stund och jag låtsades förstå stundens allvar. Får aldrig barn slut på tårar?
- Ett väl värdigt slut för ett så ovärdigt djur, sammanfattade jag. Efteråt gick vi ut på stan och hon fick välja vilken glass hon ville inne på Lejonet och Björnen. Den gick på 113 spänn, så nu blir det ingen frukost den här veckan. Hunden var ju trots allt inte billig den heller.

Rättelse: Var inte hård mot Maria

Jag går härmed ut med en fökunnelse om att jag inte längre håller agg mot Maria eller hennes blogg. Hur mycket jag än uppskattar mina läsares och min PRAKTIKANTs lojalitet så har jag begått ett misstag. Även solen har sina fläckar och er bloggpappa har ibland fel. Hur roligt det än är med en beef så råder jag er att gå in och läsa hennes senaste inlägg, vilket bevisar att hon är det enda läsvärda nu, såklart undantaget Varanen. Det här är min ursäkt jag gör avkall på min heder och visar strupen. Kanske för första gången i mitt liv.
Se det som en engångsföreteelse.

Antingen kommer jag att skriva en ny ursäkt imorgon eller ta bort denna rad när jag är nykter.

Project: Bloggdogg

Tidigt igår morse så gick jag tvärs över gatan till en liten djuraffär och inhandlade en förvånansvärt dyr liten hund. Detta för att jag sett att nästan alla andra bloggare har ett djur som de kan skriva om, vad de gör och hur de ser ut. Hunden jag fick tag i verkar dock vara ett måndagsexemplar. Trots att jag har slagit den nästan oavbrutet sedan jag vaknade så vägrar den sluta bjäbba. Den har inte gjort något roligt än som jag kan skriva om och den vägrar ta på sig kläder. Bjäbbandet håller nu på att driva mig till vansinne och jag var tvungen att linda in den i en dunjacka, stoppa jackan i en hink och ställa hinken med botten upp i badkaret och låsa in den i toalettens mörker för att få ro att skriva detta inlägg. Om den inte skärper sig snart så går jag tillbaka med den och ber att få en ny, då denna förmodligen är defekt. Hundprojektet är än så länge ett misslyckande.

En kort lista med sevärdheter

"Fancy seeing you here, Hubert Cumberdale"
Med ett språk som är behärskat, subtilt, artigt men på förhand diskvalificerat som kommunikationsmedel, ett undanhållande av nödvändig information och en form som förmedlar en känsla som ligger bortom varmt och kallt, en liten smak av en skräck som är förbehållen endast de som inte kan tolka yttervärldens påverkan på deras sammanblandade sinnen eller sortera intrycken till förståelighet (kanske först och främst dementa och psykotiska människor) så kvalificerar sig "Salad fingers" till min lista över sevärda saker denna vår. Om Poe och Beckett  hade slagit sig ihop med skaparna av "The Ring" för att göra barnprogram så hade de kanske kunnat skapa något liknande. Tipstack: Smulan."Sweet baby-Jesus, Hank is going to hell"
Samma avsky för sitt eget medie som yours truly, en insikt om sin egen avskyvärdhet som ordbajsande bloggare och en oförmåga att kunna vistas i möblerade rum: Hank i "Californication", det enda sevärda som gått på tv sedan "Thunderbirds"."Må djävulen ta alla rödhåriga kvinnor!"
Filmen "Bokhandlaren som slutade bada" efter boken med samma namn av Fritiof Nilsson "Piraten". Sveriges utdöende skådespelarelit påminner en om varför man skrattar när man ser att Sveriges filmindusti har en egen prisutdelning till dagens pinsamma långfilmsförsök. En kontrast till Hoberts och Nutleys skapande av runkrullar för eget bruk.

Tråkigt att läsa Bibeln? Icke!

Från Jeriko gick Elisha upp till Betel.
När han var på väg dit kom en hop
småpojkar ut från staden och gjorde
narr av honom. "Ge dig i väg, flintskalle!"
ropade de. "Ge dig i väg, flintskalle!"
Elisha vände sig om, såg på dem och
förbannade dem i Herrens namn.
Då kom två björnhonor fram ur skogen
och rev ihjäl fyrtiotvå av barnen.

(2 Kung 2:23-24)

Jag kan visst ta kritik!

För kanske andra gången i min bloggkarriär så har jag fått lite välförtjänt kritik (se kommentarerna till inlägget nedan) och jag är inte sämre än att jag kan bättra mig. Kritiken gick i kort ut på att min blogg är "dålig" och att kritikerns är "bättre". Efter en nogrann granskning av hennes blogg så insåg jag snabbt att hon har rätt. Jag har nu sett över min blogg för att se vad jag kan ändra på och förbättra. Jag skrev en lista till mig själv:

1. Bli mer kortfattad.
2. Sluta skriva massiva textklumpar som ingen orkar läsa.
3. Nämn fler "kändisar".
4. Ha bilder på kläder. (om jag vill ha fler läsare vill säga)
5. Börja fler meningar med "Jag". (kanske inte vid närmare eftertanke)
6. Använd fler utropstecken så att jag skriver som om jag skriker!

Så, då kör vi!:

Jag inser nu i skrivande stund att jag inte kan någonting om "kändisar". Det kan vara så att jag läser fel grejor. Jag ska försöka läsa på om detta och får återkomma.

Så över till dagens mode-tips!

image23

Detta är en hatt från Stetson! Jag tycker inte om den och jag vet inte vad man skulle kunna ha på sig för att bära upp den med värdighet, framför allt inte i en stad. Oljerock? Svart skjorta? Ett par slitna "Allstar"?
Gör som ni vill, kära läsare men om jag vore i era skor så skulle jag inte köpa denna hatt!

I brist på skvaller om stockholms "kändisar" så kan jag lämna ett boktips:
Dorés bibel av Torgny Lindgren, nyss lånad av Smulan. Ett berättartekniskt mästerverk! För att inte bli för långrandig så nöjer jag mig för tillfället med det utlåtandet. Dagens adhd-blogg-läsare har väldigt ont om tid och dessutom koncentrationssvårigheter.

Så, det var ju inte så svårt! Snart är jag uppmärksammad och älskad av alla och jag kommer få sitta debattprogram och försvara oss modebloggare mot pantade människor som efterlyser djup och analys i mediaströmmen. Jag kanske till och med får åka till det beryktade Stureplan och dricka sliskiga drinkar med doku-såpa kändisar. Jag kan skaffa reklam på min blogg och tjäna pengar på det här och sedan bränna hela lönen på horor och kokain. Sedan kan jag skriva om det. "Vad som helst för att bli läst" är min nya devis. Om jag så ska behöva suga varenda blogg-kuk härifrån till Pajala! Utan reflektion - inget självförakt, hela världen ligger för mina fötter! Kändisskap - det enda eftersträvansvärda i vårt självhävdelsekåta karriärfokuserade kör-näven-i-röven-på-mig-bara-jag-får-pengar-och-uppmärksamhetssamhälle. Den enda förmåga jag behöver öva upp är att kunna dricka min egen vikt i säd, varje dag.

Tidens tekken IIV

Förvisad till en tidsålder som blåst upp sitt ego så till den grad att vi inte längre ser saker värda att utforska. Förr i världen så drömde barn om att segla till outforskade öar, rymdfärdas till planeter med underliga egenskaper, uppfinna en hästvagn som drar sig själv eller att slåss med rövare i de vilda bergen i Italien. Vad drömmer barn om idag? Att ta ett plan till den minst utforskade ön i världen för att köpa billiga souvenirer med resten av turisterna? Att åka till månen för att se om det är så jävla tråkigt som det ser ut på TV? Att upfinna en ny, revolutionerande slaskskrapa? Att bli knivade av några förortskids i Italien?

Är det inte så, kära läsare, att allt som är roligt är gjort och det som finns kvar att utforska går inte att förstå utan en doktorsgrad i fysik eller bio-kemi. Är det konstigt att dagens ungdom är mer intresserade av att hitta en snygg läppglans eller en billig pradaväska än av att bege sig ut i världen för att hitta stordåd som behöver begås?

Denna dystopiska bild är såklart inte helt korrekt. Många spännande saker finns kvar att upptäcka. Problemet är att vi har tagit till oss ett moraliskt kodex som hindrar oss från kreativt tänkande. De stora landvinningarna inom genetiken kommer att medföra möjligheter som bara begränsas av vår småsinta moral. Vi kommer att kunna skapa de mest fantastiska vidunder som människan i långa tider drömt om. Kentaurer, jättebläckfiskar, apmänniskor, gripar, kort sagt felande länkar mellan alla nu kända arter. Vi kommer att kunna skapa supermänniskor som är smartare, starkare, större, snyggare och snabbare. Eller varför inte siamesiska tvillingar, dvärgar, kliniskt kriminella eller samvetsbefriade trekönade självbefruktande drogmonster?

Forskare har redan tänkt i de här banorna, men har oftast blivit mer eller mindre jagade från hus och hem av pöblar med högafflar och facklor. Idag har pöbeln lagt ifrån sig högafflarna och fördriver istället oliktänkande med skitsnack om omoral. Såväl Mengele som Ilja Ivanov ses på med oblida ögon av dagens "upplysta" pöbel. Gibson är en av författarna som spekulerat i möjligheterna och som verkar ha fått någon sorts frisedel på grund av att hans böcker är "fiktion", men vi närmar oss nu en tid som kommer att kunna förverkliga Gibsons vildaste drömmar. "Så, vad är det vetenskapliga syftet med det här?" undrar ni. En fråga som förmodligen hållit tillbaka människan flera hundra år vid det här laget. Vad är det vetenskapliga syftet med att låta bli? frågar jag.

Detta är bara ett exempel på vad jag hoppas att barn idag drömmer om. Möjligheterna gränsar till oändligheten om vi vägrar att låta oss begränsas av vad människor ibland kallar "sunt förnuft". Säkerligen finns det även idag barn som drivs av möjligheterna till stordåd och inte enbart av monetära struntdrömmar. Det ska bli spännande att se om de kommer att lyckas sparka sönder den bur av likriktad rappakalja som samhället låst in dem i.
Jag håller tummarna och hoppas.

Istället för egocentriskt mytbygge: Självutplåning

Nu när det går att blogga igen så har jag tappat gnistan. Ett tråkigare sätt att göra detta på och som dessutom är jobbigare för er, kära läsare vore om ni själva kollade upp mina anteckningar istället för att jag ska behöva mata er med smörjan som samlas i mig på dagarna. Ni behöver inte ännu en människa som påpekar det miserabla i medievärlden, politiken eller medmänniskorna i vårt neurosedynskadade samhälle. Jag litar på att ni varje dag lider helvetets alla kval över samma saker som er bloggpappa.

Ni är säkert bekanta med de sextiotalsdikter som består av en massa slumpmässigt utvalda ord som läsaren sedan kan sätta ihop hur han/hon vill. Detta kommer att fungera lite annorlunda. Här får ni mina anteckningar så att ni kan kolla upp de få stödord jag skrapat ihop, ifall ni skulle vara intresserade.

E. Th. A. Hofmanns "cykeldag" (mordhotad av sina egna möbler)
www.theabsolute.net/ottow/ (Otto Weininger - Kön och karaktär)
Tusko the elephant dog 1962 (finns det misslyckade djurförsök?)
Basileios Bulgardödaren (trettontusen par Bulgar-ögon utstuckna)

Den andra raden är mer en länk än en anteckning som ni kan se. Nu slipper jag skriva om allt det där. Enkelt för alla utom er, kära läsare. Nu har jag tid att exempelvis rangordna anteckningarna så att länken om Otto Weininger hamnar i topp och får 10 i Påsen-intresse. Sedan kommer Basileios med betyget 9 och de två andra får sammanlagt 2 och hamnar på delad tredjeplats.

Med så här mycket tid över så tänker jag dessutom lämna ifrån mig ännu ett av mina rosade mack-recept, något som jag fått för mig för att ni, kära läsare, tycker bättre om än att jag skulle ljuga ihop något som skulle kunna ha hänt mig idag.

Ni behöver följande ingredienser:

Gurka (skivad)
Hårt bröd
Tabasco

Lägg gurkan på brödet och stänk tabasco på gurkan. Ni kommer att lägga märke till att gurkan kommer att lindra effekten av tabascon och man får en välsmakande smörgås med väldigt liten ansträngning.

Låt mig nu avsluta detta spretiga inlägg med ett citat, så ska jag göra mitt bästa för att vara på topp vid nästa tillfälle som ges att skriva några rader. Jag utgår från att hälften av alla blogginlägg som skrivits idag heter något i stil med "Äntligen vår!" eller "Sol!" fast med fler utropstecken, ett tecken som dagens ungdom använder oftare än de använder mellanslag. Jag ska inte vara sämre, så här kommer ett vår-relaterat citat från Sveriges förmodligen mest intressanta författare:


    247. Nedkyld i ryggmärgen

    Den stora ljusa dagen väntar endast på den obetydlige oumbärliges tysta godkännande
    för att utstråla sin överväldigande härlighet. Gott är att stamma ur klimat där allt ifrågasätter
    och motsätter sig ens innersta strävan: denna asketiskt-epikuriskt fruktätande vistelse i en
    solmild men skuggad tyst trädgård.

                                                                                            - ur Apsefiston av Nikanor Teratologen

RSS 2.0