Spökdansen från 1890 (Nanissáanah)

 
Demokratins baksida visar sig vara en sida av det uppkastade myntet som de flesta inte sett innan singlingen av slanten. Någon sade att Amerika är en köttgryta. When you bring it to a boil, the scum rises to the top. När Orban firar utkomsten av det amerikanska valet med att dödförklara den liberala icke-demokratin så tänker man på vilka som knackar på dörren på vår sida om atlanten.
 
Frihetspartiet, Vlaams Belang, UKIP, IMRO/NFSB och Attack, Dawn, Det danska folkpartiet, Sannfinländarna, Nationalistiska fronten, Alternativ för Tyskland, Gyllene gryning, Rörelsen för ett bättre Ungern och Alliansen av unga demokrater, Nordiska förbundet för Padaniens sjävständighet, Frihetspartiet, Lag och Rättvisa, Rumänska Folkpartiet, Slovakiska folkpartiet och Slovakiska Nationalpartiet, Schweiziska Folkpartiet och Sverigedemokraterna. För att nämna några.
 
Om man utgår från att de som kan komma att rösta fram ett fjärde rike i Europa är informerade om vad de håller på med och vi ser att det inte är en mindre trobar utveckling än den som ägt rum i Amerika, vad återstår då?
Har vi haft fel om demokratins renande kraft, folkstyrets föredömliga inverkan på gemene mans reptilhjärnor, nu när vi alla kan komma att få svälja den bittra skopa ovett som den kulturella överklassen tvingas att svepa i den nya världen? Åkesson sade, forfarande trött-yr efter valvakan att de som röstat på Trump är de som röstat på SD i Sverige. Det verkar ju vid första påseende vara rimligt men allt tyder ju på att människor från alla klasser, grupper och kön har röstat på Trump. Så vilka är det som Åkesson menar? Så, hur skyddar vi oss från systemet vi propsat på att upprätthålla på grund av vår felaktigt förhoppningsfulla syn på människor i allmänhet? Det är så dags att komma med invändingar vid helvetets port.
 
"Majoriteten har såklart rätt men om de har fel så får vi se över systemet"?
Var människa kommer att lägga märke till spaden som skaver i handen när de blickar ner i graven de grävt.
 
Vilka krafter kan vi nu räkna med eller åberopa som kan komma att stå på vår sida när de politiska vågorna går skummande höga? När det blev uppenbart för många Indianer i det som av oss kallas Amerika att de stod inför något fruktansvärt men oundvikligt när Nevadas nötskogar skövlades, musslorna och fisken dog av erosion när grödor skulle bevattnas, gräset försvann när tamboskap betate och gruvdriften ödelade det som fanns kvar och att indianerna var för få för att kunna ändra på något som spelade någon roll, då dök Wovoka upp. Han menade att man genom en spökdans skulle få de döda att slåss på de levandes sida för att mot alla odds få fred, frihet samt ett rikt, fungerande ekosystem. Jorden skulle födas på nytt, för den gamla var förstörd. Först med de dödas hjälp så fanns det en möjlighet att svepa bort ondskan och ersätta den med pacifism och kärlek. För att få över de döda på deras sida så gällde det att älska varandra, arbeta samt att avstå från att stjäla och ljuga. Somliga hävdar att massakern vid Wounded Knee utfördes i (obefogad?) rädsla efter bevittnandet av den pacifistiska spökdansen.
 
Det svåra med oförnuftet är att man inte kan agumentera mot det med förnuftiga argument. Kom gärna med bättre förslag men för min del så är det dags att sluta prata, ta på dansskorna samt utreda möjligheten för döda att få rösta år 2018.

RSS 2.0