Odla ert vansinne

"The death of democracy is not likely
to be an assassination from ambush.
It will be a slow extinction from apathy,
indifference, and undernourishment."    - Robert M Hutchins

Man får aldrig låta sig förledas att tro att man är galen. Den måttstock som alla andra utgör är på inget vis en lag. Många har av ovärdiga domare låtit sig stämplas för att sedan förpassas till psykologernas tortyrkamrar. De största litterära verk som skrivits hade förmodligen varit ogjorda om de psykoanalytiska iglarna fått vara allestädes närvarande. De flesta är överens om att man med jämförandet av två individer som enda grund inte kan sluta sig till att en är abnormal på något vis. Men en grupp människor kan vara grund för en norm och då kan enskilda individer tryckas ut ur gemenskapen för att de inte rättar sig i leden. I vårt samhälle har vi gått ett steg längre. Vi utestänger inte längre någon, vi reformerar dem, rekonstituerar dem, gör dem gångbara i vårt "civiliserade" samhälle. Denna, i bästa fall välmenande, "hjälp" är kanske av godo för somliga, för de som har svårt att över huvud taget överleva, men för de som ligger i gråzonen, i gränslandet, i limbo, för dem är det oundvikligen av ondo att ens mätas enligt andras system. En människas skal kan mätas med en simpel tumstock, men för det som göms inuti finns det inget litermått som duger. Att försöka skapa ett sådant är lika fåfängt som att bygga en tumring som passar Gud. Vi kommer behöva vansinnet som drivkraft när vi störtar den rådande världsordningen i fördärvet. Med medikamenter framställd apati och likgiltighet är värdelösa krafter att ha på sin sida.

Om hundra år så kommer allt som finns kvar av dagens degenererade människor att vara ett outtömligt träsk av mingelbilder. Dagens litteratur kommer bli mer känd för sina omslag, med bilder författaren själv i "häftiga" solglasögon, än för sitt intetsägande innehåll. 2109 kommer det läras ut att det räcker att läsa en bok från slutet av nittonhundra-början av tvåtusen för då har man läst alla. Den plattfotade, inbilska, överflödiga, massproducerade, självglorifierade, överlästa, dumskalle-kriminalromanen kommer att vara nästa århundrades bio-bränsle. De söndernötta, egenupphöjda, låtsasfilosofiska genusteorierna kommer inte ens att vara en parentes, trots att det är den enda "forskning" som bedrivs och dyvlas ut för tillfället. Simone de Beavuoirs verk kommer för alltid att stå på klassikerhyllorna men det som utspelar sig i diskussionspanelerna idag är ett löje för världens kvinnor. Linda Skugge har hoppat av tåget så nu är det bara ett par milioner kvinnor kvar som skulle kunna ägna sig åt något vettigare än att skapa en ny grundlös religion.

De hårt eftersatta själar som inte har rätt gympaskor i dagens skolor pressas till vansinnets gräns för att sedan vara så förvirrade att de tror att det är deras klasskompisar som borde skjutas. Skolmassakrerna som avlöser varandra borde riktas mot de egentliga förövarna: de som understödjer och bygger på illusionen av att det enda viktiga i livet är gemenskapen med idioter som köper väskor för tjugo tusen. Alla självsvältande, utmobbade, självmedicinerande misfits borde göra gemensam sak för att utplåna Klick!-redaktionen och Tyra Banks.

Psaltarens (37:11) berömda: "Saliga äro de saktmodiga, ty de skola besitta jorden" är i dagens läge osannolikt. Den rådande världsordningen, där de bättre bemedlades egen obegränsade vinning är helig medan alla andra antingen försöker lappa ihop livet bäst de kan eller hjälper andra att överleva. Aktiehandlarna sitter och high-fivear varandra när de har "sålt i tid" väl medvetna om att de just bidragit till ett företags och därmed åtskilliga arbetares ekonomiska ruin. Pengarna verkar lösa upp sig själva i företagen och ingen vet var de tar vägen. Alla låtsas som ingenting. Detta är den enda samhällsordningen säger de. Handelsfrihet är demokrati säger de. De har glömt att de som styr ett samhälle ska vara jävligt rädda för vanligt folk. Tyvärr har vanligt folk också glömt det.

Låt regnet komma, säger jag. Låt syndafloden spola bort rubb och stubb så att värdigt liv kan börja gro.
Och jag såg att ur drakens mun
och ur odjurets mun och ur den
falske profetens mun kom det tre
orena andar som var som paddor.
Upp. 16:13

Den sjunde tömde sin skål över luften.
Och en stark röst kom från tronen i
templet, och den sade: "Det har skett."
Upp. 16:17Kommentarer
Postat av: Raya Dunayevskaya

Demokrati, som denna [Franska revolutionen], uppfanns inte av filosofisk teori eller av överklassens ledarskap. Den upptäcktes av massorna i deras sätt att agera.

2009-03-12 @ 14:51:22
Postat av: Anonym

http://www.garaget.org/?car=65077Den är i den här vi ska åka till badsjöarna i sommar Henke!

2009-03-13 @ 18:50:56
Postat av: T.S. Eliot

This is the way the world ends

This is the way the world ends

This is the way the world ends

Not with a bang but with a whimper

2009-03-14 @ 18:24:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0