Ett väl avvägt livJag har försökt dela dagens timmar lika mellan att läsa Gårdagens ö, sätta potatis och spela orgel. Nu har jag haft paus från potatisen ett tag, druckit kaffe och trampat igång orgeln i garaget. Nu försöker jag få fason på "American Wheeze" av 16 horsepower, som synes på bilden ovan. Det är ett så fantastiskt ljud, det som en riktig tramporgel genererar, det är nästan för mäktigt, man går lätt in i det och tappar tid och rum. Han använder ett dragspel av något slag i originalet, som en låda med knappar. Kolla gärna på youtube när han spelar den live, jag har länkat till den. Nu börjar jag bli sugen på att hacka i jorden igen så nu tar mina fysiska timmar vid. Potatissättardags i solskenet bakom huset.
Kropp och själ, kropp och själ.

Jackie Kennedy: snille och smak

Bland de människor som Jackie Kennedy helst ville träffa så återfinns Charles Baudelaire och Oscar Wilde. Inte så ovanligt i litteraturkretsar kanske, men fråga dagens "stilikoner" vilka de skulle vilja träffa så skulle ni förmodligen få jävligt tråkiga svar. Jackie skrev essäer, dikter samt ritade serier och jobbade som politisk reporter innan hon blev presidenthustru. Allt detta upphörde dock efter giftemålet, även om hon hjälpte till med att skriva tal och rätta presidentens egna texter. Som änka redigerade hon andras böcker och skrev en del förord.Hennes tanke om att skriva noveller blev inte av. Hon blev istället ihågkommen för sina hattar, kläder och sina vackra drag. Synd och skam.Le premier habit noir, le plus beau jour de tartes - Rimbaud

Äter du 5kg livsmedelstillsatser per år?

I tidningen "mat och hälsa" som ges ut av livsmedelsverket så håller de fram Campbells Blå band och hur de tagit bort transfetter och smakförstärkare ur sina soppor. Men vad innehåller då sopporna? Säkerligen enbart sådant som du själv skulle göra soppa på. Inte sönderprocessade låtsasingredienser.

Campbells Blå Bands Varma koppens ost och broccolisoppa:
Majsstärkelse, vegetabiliskt fett, vetemjöl, glukossirap, salt, broccoli [3,5 %], ost [3 %], laktos, jästextrakt, vasslepulver (från mjölk), maltodextrin, mjölkprotein, kärnmjölkspulver, buljongarom, yoghurtpulver, morot, blomkål, röd paprika, emulgeringsmedel (E 451 och sojalecitin), palsternacka, lök, gräddpulver, ostarom, rökarom.

I sanning något som livsmedelsverket borde hålla fram som sund mat! Men detta är ju en torrsoppa. Den våta borde ju vara mer "riktig". Där behövs väl inga tillsatta aromer för att kompensera för en i övrigt undermålig soppa?

Klassisk Gulaschsoppa:
Vatten, grönsaker (tomatpuré, lök, röd paprika), kokt nötkött [14 %] (motsvarar 18 % okokt nötkött), potatis, modifierad majsstärkelse, vegetabilisk olja, salt, jästextrakt, socker, arom (innehåller selleri), kryddor (paprika, vitlök, svartpeppar, cayennepeppar, kummin), vasslepulver (från mjölk), färgämne (paprikaextrakt), stabiliseringsmedel (xantangummi), mjölkprotein, emulgeringsmedel (E 451).

Så detta är råvarorna ni ska köpa in när ni ska göra en "klassisk" soppa. Tack livsmedelsverket för att ni visar vägen mot en sundare kosthållning!

Jag litar defenitivt på livsmedelsverkets försäkringar om att ni inte hittat något som tyder på att Kelloggs cornflakes är skadligt för gravida kvinnor. De har säkert inte hittat något. Att det står som grund för er rubrik "Gravida kan äta frukostflingor" är dock idiotiskt på flera plan. Frågan är väl inte gravida kvinnors förmåga att äta flingor, utan om det är skadligt. Sedan så behöver det ju inte betyda att det inte är skadligt bara för att ni inte hittat något. Om ni gjorde som Danmark och lät Kelloggs själva få bevisa att det inte är skadligt så tycker jag att ni borde kunna sova bättre på nätterna.

Så här säger den danska toxikologen/forskningschefen Jens-Jørgen Larsen till poltiken:

»Gravide risikerer fosterskader, og andre – ikke mindst børn – kan få uoprettelig skade på lever, nyrer og nervesystemet, hvis de spiser en portion af de afviste produkter over en længere periode,« siger han til Politiken og fastslår, at der er for mange vitaminer i de berigede Kellogg's-produkter.

Kellogg's er imidlertid ikke overbevist af den grund.

 »Vi betragter ikke sagen som afsluttet. Danmark har de skrappeste regler i EU. Vi må sælge flere af produkterne i Sverige, England og Sydeuropa. Det er besynderligt,« siger nordisk markedsdirektør i Kellogg's, Steen Koch, til Politiken.

Det känns härligt att Kelloggs ändå är förvissade om att de kan kränga sin skit här i alla lägen. Livsmedelsverket här förlitar sig istället på att vi som konsumenter har läst på ordentligt.
Livsmedelsverket i sverige hänvisar till att svenska barn inte äter vitamintabletter isamma utsträckning som danska. Därför är det enligt livsmedelsverket inte skadligt för mer än 10% av de svenska barnen. Så rubriken jag nämnde tidigare borde vara "Gravida och barn bör inte äta Kelloggs produkter om de samtidigt äter kosttillskott".

Här kommer lite mer grejor om farliga grejor i mat och andra saker i vår närmiljö och vikten av att lagstifta mot omoraliska företags skitprodukter:
Forskare i CASCADE om WWF:s rapport om kemikalier i mat
Om kemiska ämnen som orsakar endokrina störningar och vad euparlamentet visste för tio år sedan (ftalater förekommer fortfarande i allt möjligt)
Kemikalieinspektionen förbjöd sex ftalater i mjukgörare i barnartiklar för fyra år sedan
Lite info om livsmedelstillsatser

Jag kan också nämna att ftalater finns i hudkrämer, smink och allt möjligt, och när du smörjer dem på huden så går hela rasket ut i blodet. Sedan föder du kanske androgyna barn, eller i bästa fall pojkar med små snoppar som sitter närmre anus än normalt. S.k. "Feminisering" är en vanlig effekt av hormonstörande kemikalier. Även i ytterst små doser ger de fosterskador om de blandas med andra kemikalier. Mer lagstiftning står för dörren får vi hoppas.

Jag skrev nyss ett brev till livsmedelsverket angående Kelloggs.
Svaret kommer att publiceras här om det kommer något.

Konichiwa, emo-generationen

Fler inlägg gällande B&J premieras på bloggesses startsida. Jag som åker kollektivt försöker istället minska fetman bland mina medmänniskor för att bättre få plats på spårvagnen. Mina medmänniskors matvanor är även viktig för mig då vårdköerna blir kortare ju färre som äter Ben & Jerrys skitglass. Om folk sedan vill stoppa sig fulla med kemikalier tills de får självlysande ögon så är det mig likgiltigt i övrigt.

Det gick en fantastisk dokumentär för någon vecka sedan om bland annat ftalater, som förekommer i skrämmande stor utsträckning i nya kläder, smink, hudkräm och annat som emo-generationen envisas med att vara besatta av. Lagstiftarna inom EU ligger som vanligt miltals efter och svensk lagstiftning är som vanligt slapp som en ****-**** i munnen på ******** **************. Danmark ligger som alltid långt före. Heil to the förbud mot Kellogs, Danmark! Starkt jobbat. Vi i Sverige har istället full frihet att pumpa våra barn fulla med överdoser av tillsatta vitaminer och annan skit som slår ut kroppens reningsorgan för att sedan pissas ut i åar och hav för att där förstöra allt vad som finns kvar av det naturliga ekosystemet.

De goda nyheterna är att emo-generationen förmodligen har förstört sina reproduktiva organ såpass att det aldrig kommer att finnas några emo-föräldrar. Ftalaterna går nämligen hårt åt sådana GREJOR.

Men så länge folk orkar sitta igenom en reklampaus men inte orkar kolla upp fakta om produkter på egen hand så lär det fortsätta att säljas Milda, Kesella, Ben & Jerrys, GB Glace, Marabou-choklad, nya kläder, smink, bröd från Pågen "frukt"- joggi från Arla, buljong från Knorr och saker som har "med smak av" skrivit på paketen.

Nej, om ni ungdomar vill ha glädje av kemikalier på bekostnad av er hälsa: Gå ned till den stissiga killen på hörnet och fråga vad han har. Det är billigare än kläder och smink, gör dig smal fortare än Lätta och du kommer förmodligen inte behöva använda preventivmedel efter ett par år, förutom mot sjukdomar om du fortfarande har någon sexlust kvar. Glad, smal, pigg precis som i reklamerna och i modemagasinen och sedan sjuk, trött, död, precis som om du äter den skit som du idag pumpar i dig. Om du är orolig för polisen (det bör du vara) så gå till din läkare och säg att du är bipolär så får du snarlika preparat fast helt lagligt och med samma fantastiska slitage på njurar, lever och andra organ som du inte ens visste att du hade. Ingenting motiverar ett seriöst drogberoende som lite psykisk ohälsa.

För övrigt så såg jag på nyheterna eller vad det var, om reklam för politiker och politiska partier i tv, något som inte tidigare varit tillåtet i Sverige. En lag som slamkryparna utan ryggrad på tv4 kommit fram till att de kan kringgå då de sänder digitalt. Man ska ju självklart ta varje chans att göra moraliskt korrupta saker om det finns kryphål i lagen, det är ju sådant som företag lever på, verkar det som. Tv4 är som tonåringarna som köper nya versioner av gamla droger på nätet som tullen inte hunnit sätta stopp för än. Jag önskar att Gud fortfarande var vid liv så att han kunde skicka dem i evig skärseld.

Den Svenska, dumma tv-publiken är såklart redo för detta. Efter att Tv4 gjort grovjobbet med att fördumma en hel nation så kommer alla att klappa i händerna och kikna av skratt när de ser den ena dråpliga, smutskastande, sanningsförvanskande, politiska reklamfilmen efter den andra inför nästa val. Jag kan redan föreställa mig de dumma medhåll som reklamerna kommer att få i fikarummen landet över. Tillräckligt många köpte att moderaterna var det nya "arbetarpartiet" i förra valet, så det finns nog ingen hejd på vad som kan åstadkommas.

Varför inte bara varva djur-bloopers med reklam och sondmata hela svenska befolkningen med melass framför deras dumburkar så att de slipper ställa sig upp någonsin mer? Det borde dra ner kostnaderna för staten avsevärt. Fabrikerna lär ju klara sig med robotar och telefonsvarare som kan ringa varandra och sätta varandra i kö och spela muzak. De pengar som tjänas i landet går automatiskt in på företagens konton och random skitprodukter som ingen använder men som setts i reklam levereras direkt till soffan. En förenkling av systemet som medelsvensson skulle omfamna som det vackraste de sett.

För att bibehålla slitaget på miljön så kan fabrikerna automatiskt bygga enorma jordfräsar som automatiskt plöjer ner allt som är grönt samt sprutar råolja från sprinklers på ryggen. En undervattensmodell som automatiskt spetsar valar är såklart ett måste. Jag har hört att GM och Monzanto redan har byggt prototyper.

Till dem som ansökt om jobb här så finns det ett par vikariat som behöver fyllas. Medtag eget vin (ekologiskt), valfritt intstrument, människoförakt, en spade och sättpotatis. Imorgon är potatissättardagen.

Slutligen: Klipp er inte, skaffa inget jobb, läs en jävla bok.

Den där känslan man får

Nu sitter jag återigen på landsbygden med ett glas vin och min ukke i solen och försöker tänka på något annat. När jag igår begav mig till den lilla mack eller vad man ska kalla det som ligger några hundra stenkast från mitt nya föräldrahem så fick jag ett gratis skådespel på köpet. Samtidigt som jag anländer till den nedgångna byggnaden där de enbart kränger snus, fosila bränslen och bullar från -97 så brummar en liten folkvagnsbuss in bredvid mig. Den är sänkt så att den nästan ligger på marken och är dessutom full med folk, kanske tolv tretton stycken. Den är rollad mattsvart, har ett schackrutigt tak och har VW emblemet sprejat på frihand fram på det som på andra bilar skulle ha varit grillen. Ut ur bilen rullar smällpackade grabbar i cowboyhattar skvättandes öl och gormandes någon låt jag inte kände igen. Genom sidorutorna skymtar forfarande ryggarna på ett antal absurt tatuerade tjejor och killar. De som rullat ut försöker sedan köpa vatten inne i "affären", dock med stora svårigheter på grund av sitt miserabla tillstånd. En kille lyckas under stoj och glam ta sig in genom dörren men de andra blir liggande i drivor som skadskjutet villebråd utanför. Medan jag köper min snus så åker bussen ett litet varv runt macken och när jag går mot bilen så hör jag basen från den förmodat enorma stereon närma sig. Plötsligt har de smugit sig upp alldeles bakom mig och sätter på en sirén eller tuta av något slag som jag enbart kan jämföra med ett ubåtslarm från någon film med Sean Connery som jag sett någon gång. Jag tappar min nyss införskaffade snusdosa av chocken och får skamsen böja mig efter den medan alla cowbyhattarna rusar in i bussen igen, tutar med mistluren några gånger till och river iväg. I bakrutan på deras åk så kan jag läsa "Bussboys" med stora gula bokstäver medan den dånande basen avlägsnar sig, in i den allt rödare solnedgången. Jag blir stående en stund, tittande efter bussen med en kuslig känsla av att jag missar något. Borde jag också skaffa mig en buss, trycka in alla mina vänner i den och sedan planlöst åka runt och dricka öl och lyssna på musik? Skulle jag verkligen trivas med det? Kanske. Det kanske skulle vara underbart.

I edens lustgård, baby

Enligt legenden så var medlemmarna i Iron Butterfly inte tillräkneliga nog för att kunna uttala "In the garden of eden" när de spelade in den, varefter den döptes om till "In-A-Gadda-Da-Vida" på plattan med samma namn. Enligt samma legend var de i så dåligt skick att de inte heller kunde avsluta låten i tid, så den blev drygt sjutton minuter lång. Ett i min mening sjutton minuter långt mästerverk.

På innelistan nedan så missade jag uppenbarligen ett par saker, nämligen "Det magiska landet" och deras musik samt "Male" och hans musik. "Det magiska landet" vet ni var ni kan hitta (inom er, förmodligen) men "Male" är ni tvugna att kontakta över "Facebook" eller så går ni in på "MySpace" där mycket av hans verk står att finna.

Den mexikanska brottarmask som jag lovat att virka till Röden har nu blivit en basker som Skrammel har blivit kär i, så det är bara att börja om. De "magnum-vobblers" som jag slöjdat är jag dock mycket stolt över. Mer info om mitt hantverk kommer.

Ankan på Stearin var för övrigt fantastisk. Pilgrimsmusslorna, tryffeln och Konjaken "Leopold Gomel" satt också bra. Efteråt så hittade jag den första modifierade gatstenen jag sett här i gbg. Det var mörkt när jag tog bilden, men ändå. Direkt från andra eller tredje lång:Hatten!

Vårens ute och inne-lista!

Inne:

Jeansvästar, det enda plagget av jeans som inte varit inne det senaste

Hatten, mitt nya favoritdjur

Peggle, spelet som alla tycker är idiotiskt men som ingen kan sluta spela

Varanens semi-erotiska, non-figurativa konst

Ekologisk öl, om inte annat tysk öl som går under de gamla renhetslagarna

Bruce Willis, precis som vanligt men framför allt jeansen från Die Hard

Ute:

Hästen, mitt otursdjur

Han Mikael Hammarstrand som vill kriminalisera bl.a "27-åringen" och all form av sex och samlevnad

Att ljuga om eko-mannen

Paris, både staden och media-horan

Krukväxter, detta eviga gisselSå. Nu ska jag till Stearin. Nyss hemkommen från ankmatningen vid delsjön så suger det i magen efter lite anklever.


Marginaliserad

Allt oftare så känner jag mig förbisedd som konument. Vi som gillar att vara fulla klockan nio på en lördag men fortfarande vill se bra uppsättningar av Ibsen på SVT kommer allt oftare i kläm.

Skit i B&J, GB glace, Sia, Fan och hans mosterEtt recept på riktig glass innehåller inga cancerogena jävla E-ämnen.
Försök att hitta så många ekologiska råvaror som möjligt.

1 vaniljstång
5 dl vispgrädde (riktig, helst ekologisk, ingen jävla låtsasgrädde)
1 msk honung
6 äggulor
1 och 1/4 dl strösocker

Skär stången en gång på längden och skrapa ut fröna.Släng i stången, fröna, grädden och honungen i en kastrull. Blanda sockret med äggulorna och vispa det fluffigt.  Vispa ned blandningen i kastullen. Vispa smeten under värmning så att den blir tjock, men sluta precis när det börjar bubbla. Häll smeten i en metallbunke som du kyler i kallt vatten (det är inte bra att ha varma grejor i frysen) och ställ sedan in den i frysen. Rör om i smeten då och då och ta ut glassen när den känns bra. Anjut med bär eller vad fan som helst.

Om du tycker bättre om chokladglass så använder du farinsocker istället för vanligt socker och när du kör smeten i kastrullen så dundrar du i minst 100g hackad, mörk, god, choklad (tänk Amadei, Michel Montignac, Moulin des Moines, Michel Cluizel eller i nödfall Valrhona, såklart ingen jävla Marabou eller Cloetta/Fazer och framför allt ingen kuksugig skit som blockchoklad.) och vill du ha chokladbitar i glassen så släng ner det i bunken när du ställer den på kylning.

Sedan kan ni försöka gå tillbaka till er amerikanska jävla låtsasglass.Janne "Loffe"

Sällan har något ämne jag skrivit om renderat så mycket uppmärksamhet som fildelandet. Därför byter jag nu spår. Ämnet för dagen är filmen "repmånad", Lasse Åbergs (sveriges egen Fellini) och Janne "Loffe" Carlssons mästerverk från 1979. Sällan har väl en så välbalanserad skådespelarensemble gjort så mycket med så lite. På besök i min barndoms stad så såg jag "Kellys hjältar" och tänkte hela tiden: Var är Janne "Loffe"? Ingen film som innehåller militärer är komplett utan honom. Jag önskar att jag hade gjort lumpen, för många av skämten går mig över huvudet. Att ha gjort lumpen så att man i fulla drag kan njuta av filmen med undertiteln "hur man gör pojkar av män" måste vara en i sanning profund upplevelse. Somliga är lyckligt lottade.

Ang. donation till vår Revolutions- samt kaffereps- klubb

Med anledning av den senaste tidens rikliga donationer till vår klubb för monarkins avskaffande medelst våldamma medel samt för fortsatta kafferep, så vill jag återigen efterlysa ritningar till hr. Varanens "Schavott" eller annan dylik kontraption med samma användningsområde. Efter att ha intagit kaffe samt inspekterat klubbens kassa så kan jag meddela att ett betydande överskott kommit i dagen sedan hr. Kassören kommit att överräkna kassan som varit åsidosatt för konfekt. Frågan kan komma att lösa sig själv, då hr Kassören tidigare påpekat (mycket riktigt) att vi helt saknar monetära medel för att kunna fortsätta vår kursverksamhet för högre studier i ukeleletraktering. Om vi däremot kunna enas om en smärre nedskärning av kursverksamheten så torde vi snarast kunna införskaffa byggmarerial samt byggmateriel för bygnationen av en så kallad "stupstock". Om någon av våra ärade medlemmar skulle vara vänlig nog att ta på sig uppgiften att kontakta hr. Byggmästare Röden angående prisuppgift för ovan nämnda projekt så vore detta ytterst föredömligt. Transportkostnaden för giljotinen till Huvudstaden medelst tåg hamnar enligt hr. Kassören under en helt annan post och bör således inte inräknas i budgeten för dekapitering/samhällsomstörtning.

Den ärade klubbmedlemmen Frkn. Ahlberg har framlagt ett annat förslag som väckt stor anklang hos somliga medlemmar, nämligen att med överskottet resa det länge saknade monumentet över klubbens nu avlidne grundare: hr. öv. ordf. Påsen d. ä. Detta samt schavott-frågan kommer att diskuteras på årssammanträdet nu efter Påsk. Samtliga medlemmar, även de som anse sig likgiltiga till båda dessa projekt uppmanas att närvara.

Oberoende härav skall hr. Varanen vidare forska i monarkernas förehavanden, tillsvidare på egen bekostnad.

Föreställningar om empiristiska sakförhållanden

Det har på senare tid blivit uppenbart att jag förändras på något vis. Blivit mer introvert, mer avskärmad.
Den djupa besvikelse som livet invaggat mig i börjar dock att dämpas. På morgonen, innan jag spelade tennis, så satt jag i solen i köket, läppjade en nybryggd espresso med grädde, sedan ett glas rödbetsvin, läste om non-kognitivism och lyssnade på P2. Hela situationen var fullkomligt behaglig. Den Påse som en gång i tiden tyckte om att träffa människor, prata och dylika saker kanske aldrig kommer tillbaka, men någon form av ro kanske står att finna i den enskilda stundens bubbla. Förträngning? Verklighetsflykt? Nirvana?

För övrigt anser jag att en "bra" musiker eller filmskapare inte är en entreprenör, utan en konstnär. Tänk om fildelarna går till historien som de som räddade kulturlivet för eftervärlden. Att störta stora företag genom att vägra köpa deras varor är förmodligen det närmsta vi kan komma en revolution i dagens försoffade samhälle. Om ni slutar ladda ned, börja inte köpa film eller musik om det inte kommer från små, oberoende bolag. Om ni verkligen vill göra något för musikerna så posta en hundring till dem.

Amnesty

Jag har för övrigt beslutat mig för att gå med i Amnesty för att lägga pengar på andra behövande än mig själv. Detta gör jag enbart för att jag anser att det är det enda rätta. Osjälviskhet och omtanke om min nästa är de enda dygder som överlevt mitt fula leverne. April april, Amnesty.

Lektion i värdighet

Vad är den största skillnaden mellan en katt och en hund? Att katten har värdighet, tänker ni unisont, vilket hunden saknar. Vad är det då som gör att hunden endast i vilt tillstånd kan bevara sin värdighet? Dess kärlek till människan förstås! Katten kommer alltid att ha värdigheten i behåll, då den håller människorasen på replängds avstånd och endast utnytjar svagare mänskliga individer för att utan ansträngning komma över mat och husrum. Hundens fokus ligger alltid på att göra sin ägare till lags och verkar leva enbart för att ta slavmoralen till nya höjder. Ett i sanning beklagansvärt djur. Katten flyttar från en familj på ett ögonblick om han misstänker att maten inte kommer att serveras på för honom bekväm tid.

Vad har vi nu lärt oss? Läxan vi har att lära av katten är att det är värdigt att se ner på människorasen. Att försöka förstå människor, göra dem till lags, bry sig om dem alls, det är ovärdigt på gränsen till äcklande. Den enda försvarbara kontakten med människor är då man söker att utnytja andra för att få något gratis från dem, utan att för den skull skapa någon djupare relation till dem. Katten, detta under av självständighet.

RSS 2.0