Praktångest

Nu borde jag sitta i bilen körandes till jobbet. Istället sitter jag här och väntar på att min timjanmarinerade kyckling ska bli klar. Lukten av timjan och burfågel ligger som en dimma över hela undervåningen. Om exakt 30 sekunder så kommer jag att springa ut i köket, slänga kycklingen i en verktygslåda som jag har som matlåda, packa in min resväska, min Talisker, och mina stålhätteskor i bilen, sätta på "I wanna be your dog" med iggy pop på maxvolym, fälla ner taket på bilen och vråla iväg till jobbet. Det enda som tröstar mig är tanken på kvällens förmodade fest. Länge leve oplanerade fredagsräddare.
Ses ikväll, kära läsare.

Helgens kommande attraktion

Vid åttatiden ikväll beger jag mig till Göteborg för att fira Varanens födelsedag. Att Varanen beslutat sig för att lämna staden är olyckligt men bör inte störa planerna för en lyckad födelsedagsfest. Så vad säger Smulan, Stacy och alla ni andra? Whisky, handgemäng, tvivelaktigt klientel, ukkeframträdanden, dueller, poker om pengar, fiskedamm, pris för stiligast utstyrsel, ringmärkning av gother, limsniffning och prickskytte? Köp gin nu. Ikväll är det för sent!
Miss Påse: Börja baka tårta.


Annons:

Nytt band startat. Sökes: Rödhåriga tvillingsystrar som spelar flygel.

Truckfight!

Nu jobbar jag på ett skift som bemannats med två trevliga killar, en drös gnälliga gubbar och en menlös exkriminell mellerudsbo med talfel. När jag gick till jobbet igår så var jag redan på uruselt humör så när mellerudbon fick en massa gnäll för att han köde ut pall för långsamt så sa jag att jag kunde byta arbetsuppgift med honom. Jag körde ut pallstuvarna så sent som det bara gick i två timmar och gjorde allt annat istället. Sedan började som väntat gnället. Jag nappade direkt och bad allihop att dra åt helvete. "We are no longer serving breakfast so get ready to get brunched in the face" gapade jag med saliven sprutande runt munnen.  Ingen ville ta diskussionen till knytnävsnivå så jag körde fram allt skitfort och ställde mig sedan och vrålade lite till. "25 minuter för att lasta skiten, blir det för stressigt för dig?" malde jag på. Sedan var allt lugnt en stund. Jag är på bättre humör idag men jag ska se om inte morsans pillersamling från början av 1900-talet innehåller något mot det.

Viltvård

Jag har inte raporterat om framgångarna med fiskdammen och detta ber jag om ursäkt för. Fiskarna har blivit större och färggladare vilket är ett tecken på att de trivs. Till och med Varanessans blinda fisk har rapporterats vara levande. Som en extra knorr på moset så har hela fiskdammen blivit full med fiskyngel. Vilka fiskar som korsats med vilka är osäkert i dagsläget. För någon vecka sedan dök det hur som helst upp ett nytt hot mot mina skyddslingar. En häger ställer sig om mornarna i dammen och spanar efter frukost. Jag blev såklart rasande när jag såg det långhalsade missfostret första gången och bussade hundarna på fågeln. Detta hade bara kortvarigt resultat så jag begav mig till järnaffären för att införskaffa en starkare fjäder till min fars eleganta luftgevär. För många år sedan så förstörde jag kikarsiktet till bössan men jag hade lämpligt nog hittat ett överdimensionerat sikte gjort för jakt på en loppmarknad i fengersfors vilket jag sedan givit till min far i födelsedagspresent i början av sommaren. Alla spetsiga kulor i vapenaffären var gjorda av bly så jag beslutade mig för att använda rundkulor. Meningen var ju inte att förgifta fågeln, den skulle bara ha sig en näsbränna. Väl tillbaka så klippte jag ner syrénbersån ett par decimeter så att det blev fri sikt mot dammen från balkongen. Sedan ägnade jag någon timme till att finställa siktet för rätt avstånd. Imorse vaknade jag av klockan vid sju och gick upp och satte på kaffe. Jag bar upp datorn på övervåningen för att kunna lyssna på Billie Holiday. När jag öppnade balkongdörren och klev ut på taket ovanför glasverandan så hade solen redan stekt plåten så pass att jag fick hämta ett par tofflor. Där satt jag sedan i kalsonger rökandes en polsk John Silver, drickandes mitt kaffe och väntade. Efter vad som kändes som en kort väntan så dök ohyran upp för ett skrovmål och jag stoppade en kula i geväret och  tog stöd mot balkongräcket. Jag hade egentligen velat stå upp med geväret som han i Schindlers List, men jag ville framför allt vara säker på att träffa. Kikarsiktet var väl värt pengarna. Jag såg så tydligt och uppförstorat att jag hade kunnat välja om jag ville skjuta fågeln i pupillen eller i iris. Jag valde pupillen. När jag långsamt tryckte av så hördes det väsande tjoffet av luftgeväret och skriet från fågeln som lät som en trasig tenorsax. Fågeln föll omkull och jag var först orolig att jag skulle få gräva ännu en djurgrav i gödselbrunnen, men efter lite flaxande och snubblande så försvann fiskmördaren över åkern. Solen blev allt varmare men jag satt kvar och gassade med kaffet och Billie i någon timme till innan jag gick ner för att göra mig några mackor med ansjovis på. Inte ens en slitig arbetsdag har kunnat slita leendet fån mina läppar idag.

I de maritima lustmordens efterdyningar

Tidigare i veckan så samtalade jag med en arbetskompis. När jag frågade vem tjejen var som jag inte sett förut så kom det en outtömlig svada av okvädningar ur munnen på min i vanliga fall tystlåtne kollega.
"Va? menar du tjockisen? Prata inte ens om henne, hon gör ingenting och hon brukar parkera någonstans och somna när det blir mycket att göra, hon kör en äcklig raggarbil till jobbet trots att hon bor hos sin farsa som också jobbar här, hon håller sig på sin kant och vi på vår, när jag är tvungen att åka över till hennes sida för att hämta något så brukar jag känna mig äcklig och smutsig även om hon inte är i närheten, tjocka tjejer luktar äckligt och hon försöker dölja det med as-söt parfym men hon luktar bara härsken skinka, känner du inte det härifrån? Hon kan bara gå jättelångsamt så hon går på rast fem minuter tidigare för att hinna få in hela sig i fikarummet, hon svarar inte på tilltal, hon har bara ett ansiktsuttryck som alltid är oförstående, man skulle kunna fläta hennes mustasch, hon har alldrig läst en bok, hon äter alltid snabbmat, jag tror inte ens att hon förstår när man pratar med henne. När jag hörde henne prata första gången så trodde jag att hon var dansk för kinderna hänger ner och grötar till orden. Varför luktar tjocka tjejer så äckligt?" frågade han mig till slut. " Jag vet inte, de kanske har dålig hygien", sade sade jag tillmötesgående. Han spännde ögonen i mig och var tyst en stund innan han väste fram "Nej, det måste vara något genetiskt." Vi har inte pratat något mer om henne sedan dess. Företagsledningen har för övrigt satt upp en enorm flagga i arbetslokalen under semestern. Den är röd med företagets i överkant stiliserade logga i vitt på mitten. Jag stod tillsammans med "Norsken" och tittade på den en lång stund när han sade: "Saknas det inte något?" "Vadå?" undrade jag. "En kempe-stor gyllene örn?" föreslog norrmannen. Jag förstod genast att han hade rätt. Jag vann för övrigt hundra spänn på "Gurka" idag.

Efter att ha hört talas om en kvinna som haft sin begravning innan hon dog så började jag fundera. Varför missa den enda riktigt pampiga fest som är tillägnad enbart ens egen person? Förmodligen så är svaret att begravningar inte är till för de som dött. Detta kommer dock inte hindra mig från att planera denna högtid in i minsta detalj. Här kommer två låtar som ska spelas på min begravning: "Dont cry for me Argentina" med Madonna och "Starving in the belly of a whale" med Tom Waits. Temat på begravningen ska vara: Brunt.


RSS 2.0