Bred last

När jag tog en tur till lanthandeln tidigare idag för att köpa köttfärs så inträffade något som retade upp mig och som förmodligen har förstört hela min dag. En bil med en massa blinkande lampor och en skylt som det stod "BRED LAST" på försökte köra på mig. Föraren såg väldigt allvarlig ut och visade med handen att jag skulle sänka farten. Det hade jag ju redan gjort för att undvika att totalkvadda hans bil, så det kändes lite överflödigt. Efter honom kom ett antal husdelar på långtradare som tog upp ungefär två tredjedelar av vägen. Min bil tar inte upp så mycket som en fjärdedel av vägen så detta utgjorde inget som helst hot mot min säkerhet. Längre fram stod någon vettvilling parkerad halvt i diket för att undvika husen som passerade så jag fick stanna bakom honom tills han behagade fortsätta.

Problemet här är att "BRED LAST"-mannen utgår från att jag är tillräckligt inkompetent för att orsaka en olycka om jag möter ett par hus. I ett samhälle som består av en övervägande del träskallar så får två människor som inte träffat varandra tidigare, båda utgå från att de stött på en träskalle. Samhällets regler och lagar är utformade för att inte träskallar ska orsaka olyckor eller förstöra för andra. Dessa lagar och regler drabbar tyvärr även undertecknad. På åtta dagar har jag sett fyra bilolyckor som förmodligen orsakats av att idioter inte förstår att det blir lite vanskligare att köra fort om det spöregnar. Dessa olyckor kommer att tas med i statistik som ligger till grund för hur hastighetsbegränsningar kommer att sättas på vissa vägar. Dessa begränsningar är det meningen att jag ska rätta mig efter.

Efter gymnasiet så borde det finnas ett obligaoriskt prov. Meningen med provet är att se vilka som är begåvade nog att överhuvud taget vara en bidragande del i ett samhälle. De som inte klarar provet får aldrig ta körkort eller ens gå där det finns trafik och de blir tilldelade jobb som de kan sköta hemifrån, exempelvis så kan de få häfta ihop papper eller ta bort häftklamrar från oviktiga, ohemliga dokument. När de går ur gymnasiet så får de en häftapparat, en blockflöjt, en husarrest och en lägenhet betalad av staten. Detta kan vid en första blick verka vara en förlustaffär för staten men med alla idioter ur vägen så kommer vanligt folk att blomstra. Man skulle till och med kunna åka kollektivt om man vill det, utan att bli så jävla arg att man funderar på ett självmordsattentat mot statens järnvägar. Varje år kan träskallarna få träffa varandra i ett inhägnat område för att lära sig nya blockflöjtslåtar och häfta papper tillsammans. Problemet: Löst!

I framtiden kommer gentekniken inte tillåta att dessa undermänniskor föds, så dessa drastiska åtgärder kanske inte behöver realiseras förr än att vi kan se vad vetenskapen kan bidra med i denna fråga.

Kommentarer
Postat av: Smulan

I framtiden kommer både kvinnor och barn kunna ha naturligt skägg. Därför tycker jag att vi stoppar framtiden nu!

2008-09-12 @ 19:35:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0